W niedzielę 21 października zaprosiliśmy wszystkich łasuchów i fanów dobrego jedzenia na kolejną kulinarną podróż „widelcem po mapie”! Tym razem przeniesliśmy się do aromatycznych Włoch! Nasi kucharze zadbali o podniebienia Gości – sprawdźcie sami!
ZUPA:
- Toskańska zupa serowa serwowana z grzankami i drobiowymi kąskami
DANIA GŁÓWNE:
- Gotowane na parze fileciki z dorady podane na grillowanych warzywach skropionych oliwą ziołową
- Pollo alla „Rebellin” – pierś z kurczaka w sosie z octu balsamicznego z pistacjami
- Pieczone żeberka bejcowane w wytrawnym winie, balsamico i miodzie
- Lasagne al. Forno – zapiekane z sosem mięsno – warzywnym
- Ravioli z ricottą i szpinakiem oblane masłem czosnkowym
- Ziemniaczane gnocchi oprószone parmezanem
ATRAKCJA KULINARNA:
- Cozze in salsa di vino cremosa – mule w sosie winno – śmietanowym
DLA DZIECI:
- Rosół z kluseczkami
- Fileciki z kurczaka w cieście serowym
- Puree ziemniaczane
- Groszek z marchewką
BUFET ZIMNY:
- Caprese di bufala
- Insalato „Santo Gallo” – kompozycja sałat z chrupiącym kurczakiem
- Oliwki marynowane z suszonymi pomidorami
- Kalmary marynowane w chilli z pomidorami
- Karczochy w oliwie ziołowej
- Duże kapary z łodygą
- Salami picante
- Salami milano
- Grissini
- Vitello tonnato – udziec cielęcy w sosie tuńczykowym
- Bruschetta z pomidorami i bazylią
BUFET SŁODKI:
- Panna cotta
- Tiramisu
- Owoce
_____________________________________________________________________________________
Cena bufetu to 79 zł/osoba. Dzieci do 9 lat uczestniczą w wydarzeniu za darmo. W czasie trwania bufetu dziećmi opiekuje się wykwalifikowana pomoc, która zachęca maluchy do dzikich harców na Placu Zabaw, oddaje się sztukom plastycznym podczas zarysowywania kolorowanek oraz uczy prostych słówek i zwrotów w języku „odwiedzanego” regionu!
Rezerwacje
tel.: 666 368 334
e-mail: a.piatkowska@amberside.pl