W Amber Side przykładamy szczególną wagę do składników, na których pracujemy i które trafiają na talerze naszych Gości. Szefowie kuchni i obsługa dbają o ich świeżość, jakość oraz regionalność. W związku ze zmianami pór roku oraz sezonowych smaków odświeżyliśmy Kartę Wiosna/Lato 2018 obowiązującą w restauracji Amber Side w Europejskim Centrum Solidarności.
ZMIANY W KARCIE WIOSNA/LATO 2018:
Przystawki
Zielone szparagi z parmezanem na puree z pieczonego czosnku -> Tuszki śledzia smażone na chrupko podane z sałatką z ogórka małosolnego
Zupy
Krem ze szczawiu i brukwi podany z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną -> Krem z kalafiora gotowany na mleku, podany z kruszonymi pistacjami i oliwą pistacjową
Dania główne
Stek z rostbefu podany z gotowanymi ziemniakami, żółtą fasolką szparagową i pesto z rukoli -> Stek z rostbefu podany z opiekanymi ziemniakami i duszoną młodą kapustą
Dania główne rybne
Polędwica z dorsza marynowana w soku ze świeżych warzyw podana na kaszance z grasicą cielęcą, puree z palonego kalafiora i marynowanym ogórkiem -> Sandacz smażony na maśle podany na puree z groszku z chipsami z bekonu i sałatką z kiszonej kapusty
Pieczony łosoś podany na szparagach z sosem holenderskim i wędzonym ziemniakiem -> Pieczony łosoś podany na fasolce szparagowej z wędzonym ziemniakiem i sosem cytrynowym
Dania wegetariańskie
Sałatka ze szparagami, gotowanym ziemniakiem, jajkiem przepiórczym i dresingiem z maślanki -> Mix sałat z jarmużem, serem Gorgonzola i dresingiem z ogórka małosolnego
Zapraszamy do odwiedzania naszej restauracji w ECS i próbowania wszystkich nowości! Czekamy z niecierpliwością na Państwa recenzje 🙂