6 maja wyruszyliśmy w ostatnią, przedwakacyjną podróż kulinarną. Kuchnia, którą zaprezentowaliśmy łączy w sobie indiańskie tradycje z wpływami hiszpańskich konkwistadorów i opiera się w dużej mierze na wykorzystaniu kukurydzy, ponad 20 rodzajów fasoli i różnych odmian papryczki chilli. Już wiecie? 6 maja zaprosiliśmy naszych Gości do Amber Side na Niedzielny Bufet Rodzinny: kuchnia meksykańska!
Niedzielne Bufety Rodzinne to wydarzenia, podczas których smaki kuchni świata przeplatają się z edukacją kulinarną, nauką języków i wyjątkową, rodzinną atmosferą. Naszym Gościom oferujemy zróżnicowane dania, z najświeższych składników. Kucharze Amber Side, pod okiem Szefa Gastronomii Kamila Hildebrandta, przygotowują menu, składające się z tradycyjnych potraw zdobiących stoły całego świata!
Naszym najmłodszym Gościom staramy się umilić wizytę w Amber Side, tak samo, jak ich rodzicom. W czasie trwania bufetu odwiedzające nas dzieci uczą się wraz z opiekunką prostych zwrotów i podstawowych słówek w języku „odwiedzanego” kraju, zajmują się kolorowankami czy przejmują na własność ECSowy Plac Zabaw 😉
Pełne menu Niedzielnego Bufetu Rodzinnego: kuchnia meksykańska!