W niedzielę 6 maja zaprosiliśmy wszystkich łasuchów i fanów dobrego jedzenia na ostatnią przed wakacjami kulinarną podróż „widelcem po mapie”! Tym razem przenieśliśmy się do pachnącego przyprawami Meksyku! Nasi kucharze zadbali o podniebienia Gości – sprawdźcie sami!
ZUPA:
- Krem z kukurydzy z czarną fasolą
DANIA GŁÓWNE:
- Ryba a’la Veracruz z pastą pomidorową i marynatą
- Enchiladas z serem, owocami morza i warzywami
- Chili con carne w tortilli
- Pikantne skrzydełka z kurczaka w płatkach kukurydzianych z salsą
- Żeberka w stylu tex mex
- Mole Poblano z piersi kurczaka
- Pieczone cząstki batatów z ziołami
- Ostry ryż z puree z pieczonych pomidorów
DANIA DLA DZIECI:
- Wyśmienita zupa jarzynowa z kluskami
- Potrawka z indyczki w sosie warzywnym
- Sznycelki z kurczaka w chrupiącej panierce
- Ziemniaki puree
- Marchewka z groszkiem zasmażana
BUFET ZIMNY:
- Ceviche z siekanej ryby w aromacie limonki
- Nachos
- Tortilla z warzywami, wołowiną oliwkami i cheddarem
- Tortilla z avocado, kukurydzą, cheddarem i pastą z czerwonej cebuli
- Szczypce krabów w panierce
- Panierowany cheddar w aromacie chilli
- Pikantna pomidorowa salsa
- Łagodna salsa z miechunki, warzyw, mango i mięty
- Guacamole
- Pasta z czarnej fasoli z chilli
- Sos serowy
- Marynowane oliwki
- Papryka jalapeno
BUFET SŁODKI
- Deser z nasionami chia, jogurtem, musami z kiwi i truskawek
- Flan de vanilla
- Cytrusowy koktajl z tequilą
- Churros z czekoladą
Cena bufetu to 79 zł/osoba. Dzieci do 9 lat uczestniczą w wydarzeniu za darmo. W czasie trwania bufetu dziećmi opiekuje się wykwalifikowana pomoc, która zachęca maluchy do dzikich harców na Placu Zabaw, oddaje się sztukom plastycznym podczas zarysowywania kolorowanek oraz uczy prostych słówek i zwrotów w języku „odwiedzanego” regionu!
Rezerwacje
tel.: 666 368 334
e-mail: a.piatkowska@amberside.pl