Lubicie azjatycką kuchnię? Jeśli tak, to mamy nadzieję, że byliście z Wami Niedzielnym Bufecie Rodzinnym: kuchnia japońska — familijnym wydarzeniu, podczas którego poznajemy kuchnie świata. Sprawdźcie jakie smakołyki przygotowaliśmy tym razem:
ZUPA:
- Shabu – shabu- wieloskładnikowy kociołek
DANIA GŁÓWNE:
- Kare raisu – curry z kurczaka
- Polędwiczka w sosie sojowo–imbirowym
- Sukiyaki antrykot duszony na słodko
- Tonkatsu wieprzowina w panco
- Ryż gotowany
- Kapusta pekińska na ostro
BUFET DZIECIĘCY:
- Zupa jarzynowa z kluseczkami
- Potrawka z indyczki w sosie warzywnym
- Ziemniaki purée
- Kompozycja sałat z warzywami
ZIMNY BUFET:
- Łosoś marynowany w sosie sojowym i imbirze
- Tofu z sosem sojowym i kruszonką z bekonu, orzechów, ziół i prażonego sezamu
- Krewetki w tempurze z sosami
- Grillowane kalmary marynowane w oliwie z papryczką chilli i limonką
- Sałatki z glonów wakame z ogórkiem i marchewką
- Kąski ryb marynowanych w cytrusach z cebulą
- Degustacja sushi
BUFET DESEROWY:
- Egzotyczne owoce
- Mus z zielonej herbaty
Cena bufetu to 79 zł/osoba. Dzieci do 9 lat uczestniczą w wydarzeniu za darmo. W czasie trwania bufetu dziećmi opiekuje się wykwalifikowana pomoc, która zachęca maluchy do dzikich harców na Placu Zabaw, oddaje się sztukom plastycznym podczas zarysowywania kolorowanek oraz uczy prostych słówek i zwrotów w języku „odwiedzanego” regionu!
Rezerwacje
tel.: 666 368 334
e-mail: a.piatkowska@amberside.pl