Za nami kolejna podróż kulinarna „palcem po mapie”! Tym razem obraliśmy kierunek wyjątkowo słoneczny, gościnny i baaaardzo smakowity… Włochy! 22 kwietnia podczas Niedzielnego Bufetu Rodzinnego, za sprawą kucharzy Amber Side, całe Europejskie Centrum Solidarności wypełniło się kuszącymi zapachami. A menu było iście włoskie…
ZUPA:
- Toskańska zupa serowa serwowana z grzankami i drobiowymi kąskami
DANIA GŁÓWNE:
- Gotowane na parze fileciki z dorady podane na grillowanych warzywach skropionych oliwą ziołową
- Sakiewki z łososia nadziewane cytrynowym mascarpone podane na sosie bazyliowym
- Pollo alla „Rebellin” – pierś z kurczaka w sosie z octu balsamicznego, z pistacjami
- Pieczone żeberka bejcowane w wytrawnym winie, balsamico i miodzie
- Pollo alla diavola – udka z kurczaka nadziewane warzywami i papryczką chilli
- Lasagne al. Forno – zapiekane z sosem mięsno – warzywnym
- Lasagne spinaci – zapiekane ze szpinakiem
- Arancini – złociste kulki ryżowe z mozzarellą i grzybami
- Cozze in salsa di vino cremosa – mule w sosie winno – śmietanowym
- Ravioli z ricottą i szpinakiem oblane masłem czosnkowym
- Ziemniaczane gnocchi oprószone parmezanem
DLA DZIECI:
- Rosół z kluseczkami
- Fileciki z kurczaka w cieście serowym
- Puree ziemniaczane
- Groszek z marchewką
BUFET ZIMNY:
- Caprese di bufala
- Insalato „Santo Gallo” – kompozycja sałat z chrupiącym kurczakiem
- Oliwki marynowane z suszonymi pomidorami
- Kalmary marynowane w chilli z pomidorami
- Sałatka z gotowanej w koprze ośmiornicy
- Karczochy w oliwie ziołowej
- Duże kapary z łodygą
- Salami picante
- Salami milano
- Grissini
- Carpaccio wołowe oprószone parmezanem
- Prosciuto do parma con melone – melon otulony szynką parmeńską
- Vitello tonnato – udziec cielęcy w sosie tuńczykowym
- Bruschetta z pomidorami i bazylią
BUFET SŁODKI:
- Panna cotta
- Tiramisu
- Tarta cytrynowa
- Sorbet cytrynowy z limoncello
Cena bufetu to 79 zł/osoba. Dzieci do 9 lat uczestniczą w wydarzeniu za darmo. W czasie trwania bufetu dziećmi opiekuje się wykwalifikowana pomoc, która zachęca maluchy do dzikich harców na Placu Zabaw, oddaje się sztukom plastycznym podczas zarysowywania kolorowanek oraz uczy prostych słówek i zwrotów w języku „odwiedzanego” regionu!
Rezerwacje
tel.: 666 368 334
e-mail: a.piatkowska@amberside.pl