MENU Niedzielny Bufet Rodzinny: kuchnia włoska (22.04) – Amber Side – restauracja i catering

Social Media: :
KONTAKT

MENU Niedzielny Bufet Rodzinny: kuchnia włoska (22.04)

MENU Niedzielny Bufet Rodzinny: kuchnia włoska (22.04)

By In GłównePosty

Za nami kolejna podróż kulinarna „palcem po mapie”! Tym razem obraliśmy kierunek wyjątkowo słoneczny, gościnny i baaaardzo smakowity… Włochy! 22 kwietnia podczas Niedzielnego Bufetu Rodzinnego, za sprawą kucharzy Amber Side, całe Europejskie Centrum Solidarności wypełniło się kuszącymi zapachami. A menu było iście włoskie…

ZUPA:

  • Toskańska zupa serowa serwowana z grzankami i drobiowymi kąskami

DANIA GŁÓWNE:

  • Gotowane na parze fileciki z dorady podane na grillowanych warzywach skropionych oliwą ziołową
  • Sakiewki z łososia nadziewane cytrynowym mascarpone podane na sosie bazyliowym
  • Pollo alla „Rebellin” – pierś z kurczaka w sosie z octu balsamicznego, z pistacjami
  • Pieczone żeberka bejcowane w wytrawnym winie, balsamico i miodzie
  • Pollo alla diavola – udka z kurczaka nadziewane warzywami i papryczką chilli
  • Lasagne al. Forno – zapiekane z sosem mięsno – warzywnym
  • Lasagne spinaci – zapiekane ze szpinakiem
  • Arancini – złociste kulki ryżowe z mozzarellą i grzybami
  • Cozze in salsa di vino cremosa – mule w sosie winno – śmietanowym
  • Ravioli z ricottą i szpinakiem oblane masłem czosnkowym
  • Ziemniaczane gnocchi oprószone parmezanem

DLA DZIECI:

  • Rosół z kluseczkami
  • Fileciki z kurczaka w cieście serowym
  • Puree ziemniaczane
  • Groszek z marchewką

BUFET ZIMNY:

  • Caprese di bufala
  • Insalato „Santo Gallo” – kompozycja sałat z chrupiącym kurczakiem
  • Oliwki marynowane z suszonymi pomidorami
  • Kalmary marynowane w chilli z pomidorami
  • Sałatka z gotowanej w koprze ośmiornicy
  • Karczochy w oliwie ziołowej
  • Duże kapary z łodygą
  • Salami picante
  • Salami milano
  • Grissini
  • Carpaccio wołowe oprószone parmezanem
  • Prosciuto do parma con melone – melon otulony szynką parmeńską
  • Vitello tonnato – udziec cielęcy w sosie tuńczykowym
  • Bruschetta z pomidorami i bazylią

BUFET SŁODKI:

  • Panna cotta
  • Tiramisu
  • Tarta cytrynowa
  • Sorbet cytrynowy z limoncello

Cena bufetu to 79 zł/osoba. Dzieci do 9 lat uczestniczą w wydarzeniu za darmo. W czasie trwania bufetu dziećmi opiekuje się wykwalifikowana pomoc, która zachęca maluchy do dzikich harców na Placu Zabaw, oddaje się sztukom plastycznym podczas zarysowywania kolorowanek oraz uczy prostych słówek i zwrotów w języku „odwiedzanego” regionu!

Rezerwacje
tel.: 666 368 334
e-mail: a.piatkowska@amberside.pl

Like:

Leave Your Comments

This will close in 20 seconds