Niedzielne Bufety Rodzinne to kulinarna podróż, której przewodnikiem jest Szef Gastronomii Amber Side – Kamil Hildebrandt.

Zapraszamy na nową serię spotkań w klimacie rodzinnego – wspólnego ucztowania, podczas których zaserwujemy Państwu najsłynniejsze potrawy z różnych zakątków Polski i świata. W standardzie bufetu znajdą się dania ciepłe, zimne, bufet deserowy. W trakcie trwania bufetów, pozostają również do Państwa dyspozycji dania z karty menu. Zapraszamy całymi rodzinami!


W niedzielę 18. lutego zapraszamy na rozgrzewające menu, które specjalnie na te zimowe popołudnie przygotował nasz Szef Kuchni! Podczas pierwszego spotkania w tym sezonie zapraszamy Państwa na kuchnię hiszpańską!

Startujemy o 13:00! Dzieci do 9 roku życia mają darmowy wstęp!

MENU

ZUPA

Hiszpańska zupa czosnkowa z kąskami wieprzowiny

DANIA GŁÓWNE

Filet z dorady podawany na szynce serrano

Paella z kurczakiem i krewetkami

Pollo al chilindron – kurczak w pikantnej marymacie

Chilli con carne

Ciecierzyca z chorizo i pietruszką

Quesadillas z kurczakiem i serem

Pikantne skrzydełka z kurczaka w płatkach kukurydzianych z salsą

Mule w sosie pomidorowym z kolendrą

Czerwony ryż na ostro

Szpinak po andaluzyjsku

 

BUFET ZIMNY

Krewetki marynowane w pomidorach z chilli

Kalmary w cieście

Grzanki z pastą z czarnej fasoli i salsą z pieczonej papryki

Szynka serrano

Kiełbasa chorizo

Sałatka z avocado, suszonych pomidorów, oliwek i pestek dyni

Oliwki marynowane z chilli

Grillowane warzywa z aromacie czosnku i ziół

Ser Manchego (z mleka owczego)

Ser semi curado (z mleka krowiego)

Tortilla z warzywami i wołowiną

 

BUFET DESEROWY

Churros

Krem kataloński

Brzoskwinie w winie z kwaśną śmietaną

 

BUFET DLA DZIECI

Rosołek z warzywami i makaronem

Sznycelki z kurczaka w płatkach kukurydzianych

Ziemniaki puree

Marchewka z groszkiem zasmażana

 

CENA BUFETU

Osoba powyżej 9 roku życia – 79 pln
dzieci do 9 lat – WSTĘP WOLNY

REZERWACJE

a.piatkowska@amberside.pl, +48 666 368 334